Akadálymentes lesz a Tüdőgondozó Törökszentmiklóson

Megosztás

Törökszentmiklóson „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” címmel, már nyertes TOP PLUSZ pályázat keretében többek között az Egyesített Gyógyító-Megelőző Intézet (EGYMI) kardiológiai rendelőjének kialakítása, a fizikoterápiás rendelő bővítése, gyerekbarát sarok létrehozása a gyermekorvosi szolgálatnál, valamint a tüdőgondozó épületrész akadálymentesítése is megvalósul.

Marsi Péter, a Városfejlesztési Osztály vezetője elárulta, a közbeszerzési eljárás rendben volt és sikeresen lezajlott, ezáltal megkezdődhetett az épületfelújítás. Első lépésként az EGYMI tüdőgondozó részlegének akadálymentesítése történik, amelynek keretében átalakítják a vizesblokkot és a bejáratot.

A jelenlegi lépcsőnél egy emelőplató épül, amely biztosítja az akadálymentes megközelítést, és egy új vizesblokkot is kialakítanak akadálymentes WC-vel.

A fejlesztés következő szakaszában az első emeleten a gyermekorvosi szolgálatnál gyermeksarkot hoznak létre, valamint a második emeleten egy használaton kívüli rendelőt újítanak fel, ahol a kardiológiai rendelő kap helyet.

A harmadik emeleten a jelenlegi fizikoterápiás rendelőket bővítik a folyosó felé, így nagyobb létszámú pácienst tudnak fogadni Törökszentmiklóson.

Az önkormányzat kérésére a kivitelező a munkálatokat úgy ütemezi, hogy a rendeléseket a lehető legkevésbé zavarják, és a feladatokat augusztus végéig kell elvégeznie. A rendelők a munkálatok ideje alatt is zavartalanul működnek, annyi változással, hogy a tüdőgondozóba a bejárat a Gyógyászati Bolt felől lesz megközelíthető.

Emellett a pályázat részeként az egészségügyi alap- és szakellátás színvonalának emelése érdekében eszközöket terveznek beszerezni a kardiológia, belgyógyászat, nőgyógyászat, sebészet, fizikoterápia és tüdőgyógyászat számára.

Kép: szentmiklosonline.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek